Soulmates

Erica Norling

Ber man någon beskriva Erica på ett personligt plan, så kommer med största sannolikhet dessa ord nämnas:
Glad, energisk, social, engagerad, väldigt nära till skratt.

Har man sedan haft nöjet att jobba tillsammans med henne, så kan man lägga till följande adjektiv:
Mycket kompetent, framåtlutad, proaktiv men ändå trygg och pragmatisk.

Erica har en gedigen bakgrund bakom sig inom sådana roller som redovisningsansvarig i internationella koncerner, administrativ chef, controller samt redovisningsansvarig för kommun, och det är även i det ekonomiska/verksamhetsnära området hon kommer att befinna sig och konsulta här hos vännerna på Soulmate.

Privat är det full fart framåt också för Erica. Hon gillar idrott och är engagerad i såväl ideellt styrelsearbete som att hon axlar tränarrollen för barnens fotbollslag. Skulle det trots allt finnas lite fritidsluckor att fylla, så bangar hon inte för en padelmatch eller två.

Erica förstärker Soulmate från och med Januari 2022

Mikael Viklund

Mikael är en före detta Pite-bo som tack vare högskolan aldrig tog sig tillbaka norrut, och bor numera i Timrå.  

Ett tidigt intresse för datorer och nyfikenhet för hur de fungerar har lett till en bred kunskap om allt från hårdvara till programmering.

Han delar gärna med sig av sina kunskaper och hjälper gärna till där det behövs. Erfarenhet som ledare och en bra blick för helheten gör Mikael till en uppskattad och omtyckt medarbetare. 

På fritiden läser Mikael gärna böcker och umgås med familjen. Herr Viklund är också hockeyintresserad, och då är det Timrå IK som är favoritlaget. 

Jonas Nylander

Jonas Nylander eller “Nyllet” som han kallas, har nära till skratt och trivs där det händer saker. 

Med en sällan skådad positiv inställning ser han sällan problem, men om de uppstår så kommer han fram till en lösning. 

Han gillar alla former av sport, både som utövare och åskådare och är ett stort Liverpool-fan.

Fritiden ägnas till familj, vänner, golf, resor och allt som tiden räcker till. Jonas är också engagerad som tränare till sin 10-åriga dotters fotbollslag. 

Jonas blir en Soulmate från den 1/12.

Joel Halvarsson

Joel är en engagerad och passionerad fullstack-utvecklare som brinner för sitt arbete.  

Med sin djupa kompetens inom Microsofts utvecklingstack, och ett intresse för att vara med genom hela utvecklingskedjan hjälper han kunder med alla deras behov inom systemutveckling. 

På fritiden hänger han gärna i omgivningarna kring sin hemort Rätan i Jämtland och åker skidor och skoter. Gymmet får också en hel del besök av Joel. Övrig tid spenderas med familj och vänner. 

Joel blir en Soulmate från och med nyårsdagen 2022.

Andreas Kjellberg

Ett socialt geni med glimten i ögat som med sin västgötska dialekt alltid bidrar till att höja stämningen i en grupp, oavsett om det är med sina kollegor eller med kunder. 

Med sitt lugn och sin kunnighet får Andreas snabbt kundernas respekt och att jobba med Andreas är alltid uppskattat då man alltid går till jobbet med en skön känsla i magen när man vet att han väntar där. 

På fritiden är det mycket fotboll som gäller. Både att kolla matcher på tv/live och att leda ungdomar mot nya stordåd som ledare. 

Även musik är något som ligger Andreas varmt om hjärtat, så en match i Premier League efterföljt av en skön pub med härlig musik är det optimala om man heter Andreas Kjellberg. 

Mikael Sundberg

Mikael är född och uppväxt i metropolen Uppsala med Sirius IK som moderklubb. 

Skälet till att det blev Sundsvall var i första hand för att vi har en travbana. Det blev 60 st lopp och 3 vinster i sulkyn och fler vinster som tränare. Mikael älskar livet som idrottspappa där han på nära håll följer sina två döttrar genom skidor, skidskytte, orientering och fotboll. 

Misu, ett smeknamn han fick på Försäkringskassan, är en fena på det mesta kring automatisering. Allt från installationer till leveranser av både infrastruktur och applikationer.   

Rak och tydlig, lugn och eldig i en skön mix som gör honom till en väldigt uppskattad arbetskamrat. 

Mikael Aller

Mikael är en lyhörd och driven konsult vars expertis ligger inom BI-fältet. Han är flexibel och fungerar lika bra i lag som solo men har oavsett situation alltid en målsättning att skapa värde för kunden. 

Om man skulle säga att Mikael har den ena foten inom IT så har han åtminstone delar av den andra foten i naturen. Utanför jobbet är därför sannolikheten väldigt stor att du hittar Mikael till skogs eller vid ett vattendrag. I det senare fallet oftast med ett flugspö i sin jakt på att förbättra sitt PB på öring. 

Martin Karlsson

"Du kan ta Martin ur Boden, men du kan inte ta Boden ur Martin".

Litegrann så är det med Martin; det norrländska lugnet är påtagligt. Oavsett om det gäller en tight projektleverans eller att slänga sig ut i någon dubbelsvart pist någonstans, lättskrämd är han verkligen inte.

Martin är en erfaren systemutvecklare, med mångårig och gedigen bakgrund inom såväl .NET som Java. Kort sagt, är det objektorienterat, så är han på sin hemmaplan.

När Martin inte kodar så kan man i bästa fall få se en skymt av hans skoteroverallsklädda rygg i något snötäckt fjäll, om han inte för tillfället befinner sig i en pist. Sommartid så ägnar han sig istället åt enduro och mountainbike i skogarna runt omkring Västernorrland.

Anders Holm

Anders är en pragmatisk, engagerad och väldigt erfaren systemutvecklare som med orädd självklarhet rör sig över hela MS-stacken. Med sin positiva inställning och sitt framåtlutade angreppsätt så gör han direkt nytta för de kunder som har nöjet att arbeta med honom.

 

När Anders inte levererar kundnytta i sina projekt så är det inte alls omöjligt att man kan hitta igenom honom på musikkonsert av det hårdare formatet, antingen i på eller nedanför scenen.

Är man frontman så är man!

Erika Backlund Enered

Erika är en positiv, lugn men ändå mycket driven ekonom. Hon har väldigt lätt för att samarbeta och hon trivs som allra bäst när det är mycket att göra och deadline närmar sig. Hennes bakgrund är bred och den inkluderar bland annat så skilda roller som redovisningskonsult/revisor, controller och kreditanalytiker.

Även på fritiden har Erika med familj svårt att sitta stilla. Med två söner som spelar fotboll och en bonusdotter som tävlar i alpint spenderas mycket tid kring fotbollsplanen eller i pisten. På vintern kan man hitta Erika antingen i pisten eller i längd- eller skoterspåret, och på sommaren ses hon ofta en vattenskoter eller på en ö någonstans runt Alnö.

Därutöver instruerar Erika på ett gym, tar gärna en tur i löpspåret eller tar itu med ytterligare renoveringar hemmavid.

Erika finns på plats på Soulmate från och med maj

Mattias Thorsell

Mattias är en utvecklare som är mycket omtyckt både som person och konsult. I stan finns både gammal Cobol- och nyare Javakod som snurrar tack vare Essvikssonen.

Vi är många som undrat vem vi blev omsprungna av i Ryggis-spåret. Det kan mycket väl ha varit samma Mattias vars rusher efter kanten alla fotbollsälskare imponerats av. Numera också instruerande padelkung eller promenerande hundägare.

Johan Hjorteen

Året kan inte börja bättre när Soulmate nu rivstartar med att välkomna ytterligare en trevlig person och konsult. Vi har lyckats att fr.o.m. februari utöka laget med Johan Hjorteen. En erfaren och uppskattad utvecklare som nu gör nytta hos Bolagsverket.

Är inte Johan hemma och sköter om sin fina familj, finns han antagligen på en cykel i skogen eller snickrandes på sin nya fjällstuga i Vemdalsfjällen.

Michael Brundin

Med en bakgrund som fotbollsproffs och tävling på hög nivå i många år så är det klart att Michael är en tävlingsmänniska i mycket av det han gör. Men samtidigt får man leta länge innan man hittar någon som är lika ödmjuk och lyssnande. Det är bland annat den egenskapen som gjort honom till en mycket omtyckt ledare i hans yrkesliv. 

På fritiden håller Michael igång kan man väl lugnt säga. Padel, tennis, fotboll och löpning. Vill man ha sällskap till nån idrottsaktivitet är Brunte ett säkert kort. Som nybliven farfar så börjar ett nytt kapitel i livet. 

Tröttnar Michael på konsulting så kanske en pod vore nästa steg. En Storyteller av stora mått med oändligt många anekdoter från åren som fotbollsspelare. 

André Karlsson

Andre är en erfaren och nyfiken konsult som jobbar med data i alla dess former. På jobbet stortrivs han framför allt med data lagrat i Oracle-databaser, men han uppskattar även det som är lagrat i någon Open Source-plattform.

På fritiden kan han ses smyga omkring bland sjöar och bäckar i Ljustorp, då med ett fiskespö i handen. Hittas han inte där kan det hända att han hänger över relingen i båt utanför Tynderö, med ett försök att dra upp storlaxen ur nått nät.

Jonas Wallin

Jonas är en självständig och strukturerad person med förmågan att se helheten i arbetet. Han anses vara kreativ, målmedveten och drivande i sitt arbete. Jonas är lätt att samarbeta med och trivs med att jobba i agila team. Jonas uppskattas också mycket för sin kvicka humor och sin positiva inställning.

Fritiden tillbringar Jonas oftast tillsammans med sin fru och sina två grabbar på nån naturskön plats i Höga Kusten, där trivs han bäst. Sport är också ett stort intresse hos Jonas och där är det främst Liverpool och Frölunda som får hans uppmärksamhet.

Stefan Gisslin

Stefan är en väldigt erfaren systemutvecklare som de senaste 20 åren främst rört sig i Java-miljöer. De som haft nöjet att jobba med Stefan benämner honom som "mycket kompetent, positiv och väldigt metodisk". En av Stefans många styrkor är hans stora förmåga att omsätta verksamhetsbehov till faktiska krav och lösningar.
 
På sommaren är det stor chans att se Stefan guppa på en vattenskoter mellan Alnö och Tynderö. I övrigt är det mycket sport som gäller, både från läktarplats och via tv-soffan.

 

Tomas Govenius

Tomas är en lugn, trygg och erfaren konsult med gedigen och bred kompetens inom BI-området. Med erfarenheter från såväl test, utveckling som verksamhetsrelaterade frågor kan han lätt ta sig an flera roller i agila team inom Ert BI-projekt. Tomas gillar då det finns jobb på flera fronter och det är då han trivs som allra bäst.

 

Han är nyfiken och inte rädd för utmaningar varken på arbetet eller hemma. När Tomas inte är på jobbet är han hemma i sin lantligt belägna gård, där han gärna spenderar tid på matlagning, renovering eller mer eller mindre moderna dataspel.

tomas.govenius@soulmate.sehttps://www.linkedin.com/in/tomas-govenius-54bb3a82/
Patrik Norlander

Patrik har en omtalat trevlig personlighet, till det en synnerligen stor konsultverktygslåda, och han kommer att kunna göra omfattande och verklig kundnytta, oberoende av vilken form av uppdrag det handlar om.

På fritiden hänger han gärna sommartid med sin familj i stugan i Aspnäs. Vintertid är det engagemang inom innebandyn som tar mycket av hans tid. Nämner du löpning eller bastu så är han inte sen att tacka ja.

Malin Berglund

Malin är en mycket uppskattad scrum master och med sin bakgrund som både utvecklare och testare så tar hon med lätthet flera roller i teamet. Hon har god förståelse för agilt arbete och gillar struktur.

Som person är hon glad och spontan. Kort och gott en härlig person som uppskattas lika mycket på jobbet som på fest.

På fritiden hittar vi troligtvis Malin som publik på barnens matcher eller på promenad med ljudbok i öronen. En del fjällvandring blir det också - gärna med inslag av lite lyx.

Mikael Göransson

Mikael är en galet bra testare som trivs lika bra i frontend, backend som i infrastrukturen. Han fungerar i många olika roller inom test och utveckling. Han brinner för automatisering av tester och arbetsflöden.

På fritiden gör han gärna något som ger konkreta och direkta resultat; klippa gräsmattan, eller gräva ett dike. Han spenderar mycket tid i sin stuga i Höga Kusten, och rör sig gärna ute i naturen, både till fots och på cykel. Han gillar utförsåkning, både på cykel och skidor. Ett intresse han delar med sin son.

Vi känner honom som en person som är genuint trevlig, snäll, klok och har alltid glimten i ögat.

Pa Jallow

Pa är en erfaren konsult som med sitt ödmjuka, tålmodiga och positiva sätt har mycket lätt för att samarbeta. Pa är en problemlösare som med hjälp av agila metoder och visualiseringar hjälper verksamheter i förändringsarbetet.

Pa älskar idrott och bollsport i synnerhet. När han inte hittas på fotbollsplanen eller i ishallen finns det stor risk att han sitter på sin stol på Emirates Stadium och kollar på Arsenal.

Mattias Lindahl

Mattias är en driven och erfaren systemutvecklare med djup teknisk kompetens och problemlösningsförmåga. Han har lätt att sätta sig in i nya verksamheter och metoder.

På fritiden umgås han helst med vänner och familj. Musik är ett stort intresse och en del löpning och matlagning blir det också.

Vi som känner honom brukar tala om honom som ett socialt geni!

Michael Holmström

Micke är en lyhörd och pedagogisk konsult, med lång och gedigen erfarenhet av BI-området. Han navigerar lugnt och tryggt i det ibland snåriga gränslandet mellan teknik och verksamhet.

När han inte är på jobbet så har man god chans att hitta Micke i en välpreppad pist någonstans. Om det inte är sommar då han gärna rastar sin MTB i skogarna runt Njurunda.

Lars Söderhäll

Lars är en erfaren och uppskattad person som brinner för att driva verksamheter framåt.

Lars älskar att röra på sig och vistas i fjällen i olika sammanhang. Han umgås också gärna med sin familj och utövar sitt stora matintresse.