Soulmates Sundsvall

Maria Valo Granlund
Maria har arbetat i IT-branschen i många år nu. Med systemutveckling och en del förvaltning men de senaste åren har hon tillbringat med säkerhet och PKI/e-legitimation för myndigheter. Där har Maria mest jobbat mest med processutveckling, kravhantering och som uppdragsledare/Scrum master eller vad som dyker upp och behöver göras. Som person beskrivs hon som medlare, typiskt mellanbarn kanske, och hon trivs bäst när hon får jobba i team som är prestigelösa, lösningsfokuserade och drivna och som jobbar nära de som tekniken hjälper. Under en period grottade Maria ner sig i metodutveckling med fokus på agil styrning men trivs bäst med att ”göra”. Marias inställning är att det ska vara kul att vara på jobbet, det är ju många timmar av ens vakna tid! På fritiden är det mycket familjetid som gäller där hon gärna lagar, äter och dricker gott tillsammans. För att motverka att det blir för mycket av det goda det har hon och maken en liten Borderterrier som håller dem sysselsatta. Sommarhalvåret i Juniskär ger också möjlighet till aktivitet och uteliv med diverse projekt. Ser ni någon på en röd tantcykel där i krokarna är det mycket möjligt Maria! Finns det lite tid över så kan det bli lite släktforskning.
Läs mer
Thomas Eriksson
Thomas är en riktig friskus som gillar att hålla till ute i det fria och då är det klättring, cykling eller skidåkning som ofta står på agendan. I sin yrkesroll är Thomas en pragmatisk, lösningsorienterad, prestigelös och hjälpsam utvecklare som sätter stort fokus på domänförståelse och kravbild.
Läs mer
Emma Sundelin
Emma är en väldigt kompetent och duktig tjej som tillbringat flera år som analytiker och statistiker på Bolagsverket, och hon har tillbringat mycket tid med att bygga upp såväl deras datalager samt analysplattform, men har de senare åren i allra högsta grad varit involverad i det framåtlutade AI-jobb man genomfört på myndigheten. På fritiden gillar Emma att röra på sig, där löpa i skogen är en favorit! Mellan träningspassen gör hon något roligt tillsammans med sina två barn, eller umgås med övrig familj och vänner. 
Läs mer
Fredrik Wänglund
Fredrik är en mycket duktig och uppskattad tekniker med det lilla extra underfundiga roliga som är helt underbart. Fredrik flyttade för något år sedan till Gävletrakten men fortsätter, just nu i alla fall, att ha uppdrag i Sundsvall. När ni besöker Torsåkers missionskyrka är ni i familjen Wänglunds hem. Kyrkan förvandlas mer och mer till en fantastisk ”villa”. På den snickrar han när han inte följer Timrås alla matcher.
Läs mer
Johan Dahlgren
Johan är en engagerad, självgående, prestigelös, lugn och glad konsult som gärna tar sig an alla uppgifter som behövs. Oavsett om det är arkitektur, krav, utveckling, test, teamledning eller som scrum-master. Han känner sig mest hemma i systemutveckling även om han arbetat med både ledning och agila processer.   När Johan inte är på jobbet så spenderar han tid med familjen, hemma på Alnö eller i stugan vid Rätanssjön. På fritiden läggs en hel del tid på renovering och att fixa på tomten, hemma eller i stugan. För att slappna av klämmer Johan gärna en film, några avsnitt av en serie eller bara en stunds datorspel. 
Läs mer
Robert Mohri
Robert är en glad och positiv konsult som med ärlighet, nyfikenhet, stort hjärta och massa humor alltid ger sig i kast med nya utmaningar. Han behärskar det mesta inom systemutveckling. Roberts mål och drivkraft  i alla hans uppdrag är att leverera nytta till kunden.  Om nyttan och värdet uppnås genom arkitektur, infrastrukturdesign, molntjänster eller genom egenutvecklade system så är Robert konsulten för er. Robert slimmar gärna verksamhetsprocesser likväl som minnesutnyttjande. Förutom att han i sin arkitekt- och utvecklar-roll trivs att ge järnet varje dag, så tycker Robert om att umgås med sina familj på den nyanskaffade gården i Sollefteå där han odlar sina intressen såsom att laga mat och då helst grillat eller att automatisera bevattningen till växthuset. När traktorn är rundsmörjd och getterna är matade så beger sig Robert gärna ut i terrängen för att orientera, cykla, åka skidor eller för att leta svamp och bär med sin fru och skock med ungar. Kommer det något bra hårdrocksband till Sverige för en spelning eller två är risken stor att du träffar på Robert i publiken spelandes lufttrummor. 
Läs mer
Benny Nordensson
Benny är en mycket omtyckt och erfaren konsult, började som operatör i en datahall 1986, ja det står rätt 1986. Efter det har uppdragen radat upp sig och kunderna vill gärna hålla fast i Herr Nordensson under en längre tid. Som person är Benny social, positiv, hög arbetsmoral, lugn, saklig, analytisk, strukturerad, bidrar till ett positivt arbetsklimat och delar gärna med sig av sina kunskaper. På fritid umgås han mycket med barn och barnbarn. Gillar även att besöka Italien där bad, mat och dryck lockar. 
Läs mer
Erik Nordin
Erik är en lugn, ambitiös och driven konsult. Han strävar alltid efter att utveckla sig själv och sina färdigheter. Erik trivs bland IT-Infrastrukturen och jobbar mycket med drift och utveckling av den. Erik gillar ordning, reda och struktur. På fritiden umgås Erik gärna med familj och vänner. Går det sommartid dessutom att kombinera med lite Offroad-körning så är lyckan gjord. En Jeep Wrangler Rubicon är ögonstenen som fått bekänna färg på flertalet offroad-banor i landet. Vintertid blir det mest husvagns-häng och utförsåkning.
Läs mer
Victor Dahlin
Victor är en lagspelare och fått höra av chefer att han är en nyckelperson i teamet. Han drivs av teknik och hälsa och har som mål att förenkla vardagen med agil systemutveckling. Victor är nyfiken, målmedveten och brinner för problemlösning. När det kommer till nya projekt så jobbar han för en transparent kommunikation och har som mål att kunden ska känna sig trygg och nöjd i slutet av projektet.   Victor kommer ursprungligen från Alnö men han blev pushade av sina syskon att studera och få lite mer erfarenhet i Stockholm. Efter många år bestämde sig han och sin sambo för att återvända hemåt, delvis för att ta del av den långa vintern som är mycket saknad. När Victor inte jobbar trivs han i naturen där han kan spendera tid och reflektera. Gärna på nån typ av skidor eller på sin MTB. Ett och annat crossfitpass blir det också. Förutom att vara i skogen tycker Victor om att lära sig nya recept och tekniker inom matlagning samt kombinera mat och dryck.
Läs mer
Tommy Lundemo
Lundemo är en lagspelare med en ödmjuk och pragmatisk personlighet som brinner för att se hela teamet växa. Tommys omfattande erfarenhet och djupa kompetens gör att han snabbt kan hitta tekniska lösningar på verksamhetens problem och utmaningar. Whiteboards, java, kaffe och agila arbetssätt gillas.  Detta sköljs gärna ned med valfritt javascript-ramverk och en afterski-öl. Eller “after MTB”.  Eller “after climb”. “After hundpromenad” duger också om det kniper. Rör gärna på sig i naturen, men syns även fikandes på döttrarnas innebandy- eller fotbollsmatcher ibland.  Tommy blir en Soulmate i slutet av juli.
Läs mer
Jan Niemi
”Livet ska njutas!”, anser Jan som njuter lika mycket av att sätta tänderna i en utmanande jobbuppgift som en nygrillad bit kött i egen marinad.  Jan är lösningsorienterad och inga IT-problem är för svåra. I alla utvecklingsprojekt är noggrannhet och prestanda hans ledord. Jan är serviceminded, tänker långsiktigt och hållbart och strävar efter att koden ska vara lika enkel som vacker. Att få grotta ner sig och lösa IT-problem är därmed så intressant och lustfyllt att Jan brukar kalla sitt jobb för en hobby.  På fritiden delar Jan med sig av sina kulinariska talanger med familj och vänner, njuter av en god cigarr, kopplar av med en bra film, spelar bowling eller tar några snabba åk i skidpisten. Övrig tid går åt till att renovera huset som ligger nära skog och älv i Sörberge. 
Läs mer
Mikael Viklund
Mikael är en före detta Pite-bo som tack vare högskolan aldrig tog sig tillbaka norrut, och bor numera i Timrå.   Ett tidigt intresse för datorer och nyfikenhet för hur de fungerar har lett till en bred kunskap om allt från hårdvara till programmering. Han delar gärna med sig av sina kunskaper och hjälper gärna till där det behövs. Erfarenhet som ledare och en bra blick för helheten gör Mikael till en uppskattad och omtyckt medarbetare.  På fritiden läser Mikael gärna böcker och umgås med familjen. Herr Viklund är också hockeyintresserad, och då är det Timrå IK som är favoritlaget. 
Läs mer
Joel Halvarsson
Joel är en engagerad och passionerad fullstack-utvecklare som brinner för sitt arbete.   Med sin djupa kompetens inom Microsofts utvecklingstack, och ett intresse för att vara med genom hela utvecklingskedjan hjälper han kunder med alla deras behov inom systemutveckling.  På fritiden hänger han gärna i omgivningarna kring sin hemort Rätan i Jämtland och åker skidor och skoter. Gymmet får också en hel del besök av Joel. Övrig tid spenderas med familj och vänner. 
Läs mer
Andreas Kjellberg
Ett socialt geni med glimten i ögat som med sin västgötska dialekt alltid bidrar till att höja stämningen i en grupp, oavsett om det är med sina kollegor eller med kunder.  Med sitt lugn och sin kunnighet får Andreas snabbt kundernas respekt och att jobba med Andreas är alltid uppskattat då man alltid går till jobbet med en skön känsla i magen när man vet att han väntar där.  På fritiden är det mycket fotboll som gäller. Både att kolla matcher på tv/live och att leda ungdomar mot nya stordåd som ledare.  Även musik är något som ligger Andreas varmt om hjärtat, så en match i Premier League efterföljt av en skön pub med härlig musik är det optimala om man heter Andreas Kjellberg. 
Läs mer
Mikael Sundberg
Mikael är född och uppväxt i metropolen Uppsala med Sirius IK som moderklubb.  Skälet till att det blev Sundsvall var i första hand för att vi har en travbana. Det blev 60 st lopp och 3 vinster i sulkyn och fler vinster som tränare. Mikael älskar livet som idrottspappa där han på nära håll följer sina två döttrar genom skidor, skidskytte, orientering och fotboll.  Misu, ett smeknamn han fick på Försäkringskassan, är en fena på det mesta kring automatisering. Allt från installationer till leveranser av både infrastruktur och applikationer. Rak och tydlig, lugn och eldig i en skön mix som gör honom till en väldigt uppskattad arbetskamrat. 
Läs mer
Mikael Aller
Mikael är en lyhörd och driven konsult vars expertis ligger inom BI-fältet. Han är flexibel och fungerar lika bra i lag som solo men har oavsett situation alltid en målsättning att skapa värde för kunden.  Om man skulle säga att Mikael har den ena foten inom IT så har han åtminstone delar av den andra foten i naturen. Utanför jobbet är därför sannolikheten väldigt stor att du hittar Mikael till skogs eller vid ett vattendrag. I det senare fallet oftast med ett flugspö i sin jakt på att förbättra sitt PB på öring. 
Läs mer
Martin Karlsson
"Du kan ta Martin ur Boden, men du kan inte ta Boden ur Martin". Litegrann så är det med Martin; det norrländska lugnet är påtagligt. Oavsett om det gäller en tight projektleverans eller att slänga sig ut i någon dubbelsvart pist någonstans, lättskrämd är han verkligen inte. Martin är en erfaren systemutvecklare, med mångårig och gedigen bakgrund inom såväl .NET som Java. Kort sagt, är det objektorienterat, så är han på sin hemmaplan. När Martin inte kodar så kan man i bästa fall få se en skymt av hans skoteroverallsklädda rygg i något snötäckt fjäll, om han inte för tillfället befinner sig i en pist. Sommartid så ägnar han sig istället åt enduro och mountainbike i skogarna runt omkring Västernorrland.
Läs mer
Johan Hjorteen
Året kan inte börja bättre när Soulmate nu rivstartar med att välkomna ytterligare en trevlig person och konsult. Vi har lyckats att fr.o.m. februari utöka laget med Johan Hjorteen. En erfaren och uppskattad utvecklare som nu gör nytta hos Bolagsverket. Är inte Johan hemma och sköter om sin fina familj, finns han antagligen på en cykel i skogen eller snickrandes på sin nya fjällstuga i Vemdalsfjällen.
Läs mer
Michael Brundin
Med en bakgrund som fotbollsproffs och tävling på hög nivå i många år så är det klart att Michael är en tävlingsmänniska i mycket av det han gör. Men samtidigt får man leta länge innan man hittar någon som är lika ödmjuk och lyssnande. Det är bland annat den egenskapen som gjort honom till en mycket omtyckt ledare i hans yrkesliv.  På fritiden håller Michael igång kan man väl lugnt säga. Padel, tennis, fotboll och löpning. Vill man ha sällskap till nån idrottsaktivitet är Brunte ett säkert kort. Som nybliven farfar så börjar ett nytt kapitel i livet.  Tröttnar Michael på konsulting så kanske en pod vore nästa steg. En Storyteller av stora mått med oändligt många anekdoter från åren som fotbollsspelare. 
Läs mer
André Karlsson
Andre är en erfaren och nyfiken konsult som jobbar med data i alla dess former. På jobbet stortrivs han framför allt med data lagrat i Oracle-databaser, men han uppskattar även det som är lagrat i någon Open Source-plattform. På fritiden kan han ses smyga omkring bland sjöar och bäckar i Ljustorp, då med ett fiskespö i handen. Hittas han inte där kan det hända att han hänger över relingen i båt utanför Tynderö, med ett försök att dra upp storlaxen ur nått nät.
Läs mer
Jonas Wallin
Jonas är en självständig och strukturerad person med förmågan att se helheten i arbetet. Han anses vara kreativ, målmedveten och drivande i sitt arbete. Jonas är lätt att samarbeta med och trivs med att jobba i agila team. Jonas uppskattas också mycket för sin kvicka humor och sin positiva inställning. Fritiden tillbringar Jonas oftast tillsammans med sin fru och sina två grabbar på nån naturskön plats i Höga Kusten, där trivs han bäst. Sport är också ett stort intresse hos Jonas och där är det främst Liverpool och Frölunda som får hans uppmärksamhet.
Läs mer
Stefan Gisslin
Stefan är en väldigt erfaren systemutvecklare som de senaste 20 åren främst rört sig i Java-miljöer. De som haft nöjet att jobba med Stefan benämner honom som "mycket kompetent, positiv och väldigt metodisk". En av Stefans många styrkor är hans stora förmåga att omsätta verksamhetsbehov till faktiska krav och lösningar.   På sommaren är det stor chans att se Stefan guppa på en vattenskoter mellan Alnö och Tynderö. I övrigt är det mycket sport som gäller, både från läktarplats och via tv-soffan.
Läs mer
Tomas Govenius
Tomas är en lugn, trygg och erfaren konsult med gedigen och bred kompetens inom BI-området. Med erfarenheter från såväl test, utveckling som verksamhetsrelaterade frågor kan han lätt ta sig an flera roller i agila team inom Ert BI-projekt. Tomas gillar då det finns jobb på flera fronter och det är då han trivs som allra bäst. Han är nyfiken och inte rädd för utmaningar varken på arbetet eller hemma. När Tomas inte är på jobbet är han hemma i sin lantligt belägna gård, där han gärna spenderar tid på matlagning, renovering eller mer eller mindre moderna dataspel.
Läs mer
tomas.govenius@soulmate.sehttps://www.linkedin.com/in/tomas-govenius-54bb3a82/
Patrik Norlander
Patrik har en omtalat trevlig personlighet, till det en synnerligen stor konsultverktygslåda, och han kommer att kunna göra omfattande och verklig kundnytta, oberoende av vilken form av uppdrag det handlar om. På fritiden hänger han gärna sommartid med sin familj i stugan i Aspnäs. Vintertid är det engagemang inom innebandyn som tar mycket av hans tid. Nämner du löpning eller bastu så är han inte sen att tacka ja.
Läs mer
Malin Berglund
Malin är en mycket uppskattad scrum master och med sin bakgrund som både utvecklare och testare så tar hon med lätthet flera roller i teamet. Hon har god förståelse för agilt arbete och gillar struktur. Som person är hon glad och spontan. Kort och gott en härlig person som uppskattas lika mycket på jobbet som på fest. På fritiden hittar vi troligtvis Malin som publik på barnens matcher eller på promenad med ljudbok i öronen. En del fjällvandring blir det också - gärna med inslag av lite lyx.
Läs mer
Mikael Göransson
Mikael är en galet bra testare som trivs lika bra i frontend, backend som i infrastrukturen. Han fungerar i många olika roller inom test och utveckling. Han brinner för automatisering av tester och arbetsflöden. På fritiden gör han gärna något som ger konkreta och direkta resultat; klippa gräsmattan, eller gräva ett dike. Han spenderar mycket tid i sin stuga i Höga Kusten, och rör sig gärna ute i naturen, både till fots och på cykel. Han gillar utförsåkning, både på cykel och skidor. Ett intresse han delar med sin son. Vi känner honom som en person som är genuint trevlig, snäll, klok och har alltid glimten i ögat.
Läs mer
Pa Jallow
Pa är en erfaren konsult som med sitt ödmjuka, tålmodiga och positiva sätt har mycket lätt för att samarbeta. Pa är en problemlösare som med hjälp av agila metoder och visualiseringar hjälper verksamheter i förändringsarbetet.


Pa älskar idrott och bollsport i synnerhet. När han inte hittas på fotbollsplanen eller i ishallen finns det stor risk att han sitter på sin stol på Emirates Stadium och kollar på Arsenal.
Läs mer
Mattias Lindahl
Mattias är en driven och erfaren systemutvecklare med djup teknisk kompetens och problemlösningsförmåga. Han har lätt att sätta sig in i nya verksamheter och metoder. På fritiden umgås han helst med vänner och familj. Musik är ett stort intresse och en del löpning och matlagning blir det också.
Vi som känner honom brukar tala om honom som ett socialt geni!
Läs mer
Michael Holmström
Micke är en lyhörd och pedagogisk konsult, med lång och gedigen erfarenhet av BI-området. Han navigerar lugnt och tryggt i det ibland snåriga gränslandet mellan teknik och verksamhet.När han inte är på jobbet så har man god chans att hitta Micke i en välpreppad pist någonstans. Om det inte är sommar då han gärna rastar sin MTB i skogarna runt Njurunda.
Läs mer
Lars Söderhäll
Lars är en erfaren och uppskattad person som brinner för att driva verksamheter framåt. Lars älskar att röra på sig och vistas i fjällen i olika sammanhang. Han umgås också gärna med sin familj och utövar sitt stora matintresse.
Läs mer